Wiskunde Mwp Trainer

Obduro heeft de Wiskunde MWP Trainer app ontwikkeld voor de afstudeeropdracht van Jaap de Groot. Jaap heeft onderzocht of leerlingen beter gaan presteren als ze hun huiswerk oefenen op een smartphone.

De Wiskunde MWP Trainer app is te vinden in de Google Playstore.

MWP in de naam van deze app staat voor 'Merkwaardig Product'. Met behulp van de app kan je vaardigheid in het herkennen van merkwaardige producten verbeteren.

De app is onderverdeeld in drie categorieƫn:

  1. Nulmeting
  2. Groep
  3. Huiswerk

Nulmeting

De nulmeting sectie wordt gebruikt om de initiƫle kennis van de leerling te testen.

Groep

De groep sectie wordt gebruikt om de kennis van een groep leerlingen te testen.

Huiswerk

In het huiswerk gedeelte moet de leerling een aantal opgaven oplossen. Het huiswerk moet op tijd worden ingeleverd. De leerling wordt elke dag om 17.00 herinnerd door middel van een notificatie als het huiswerk nog niet ingeleverd is.

Conclusie

Uit het onderzoek van Jaap is gebleken dat leerlingen opgaven met merkwaardige producten beter maken als ze de Wiskunde MWP Trainer app hebben gebruikt.

Een bekend fenomeen op de middelbare school is het overschrijven van andermans uitwerkingen. Een getrainde leraar heeft dit vaak door, maar niet altijd. Via de app kan data worden verzameld over het werk van de leerling. Met behulp van deze data kan bepaald worden of de leerling alles zelf heeft gemaakt of niet.

In het hoofscherm kan de gebruiker een keuze maken tussen: 'Nulmeting', 'Groep' en 'Huiswerk'.
Kies de juiste structuur voor de opgave.
Vul de juiste antwoorden voor de vraag in.