Tobi

TOBI is ontwikkeld als een proof-of-concept voor de Universiteit van Twente als een nieuwe manier van inloggen voor online bankieren. TOBI staat voor The new Online Banking Identification.

Technologie is bezig om haar weg naar alle objecten om ons heen te maken. Er is een verschuiving bezig van fysieke media naar digitale media. Tijdens deze verschuiving blijven sommige mensen achter. Het kost veel tijd en er moet veel geleerd worden om bij te blijven met de technologisch ontwikkelingen. Om verbonden met elkaar te blijven is een apparaat met internet tegenwoordig bijna een verplichting. Voor sommigen is het gebruik van zo'n apparaat niet makkelijk.

Het doel van de TOBI applicatie is om het identificatie gedeelte van online bankieren makkelijker te maken. De app is in staat om de pasfoto uit een officieel identiteitsbewijs te lezen met behulp van NFC. De gebruiker hoeft alleen nog maar een selfie te maken. Indien deze selfie een hoog genoege match heeft met de pasfoto, wordt de gebruiker ingelogd.

De TOBI app kan gedownload worden door op deze link te klikken. Je moet een Android 4.1+ toestel hebben met een camera aan de voorkant en NFC.

Demonstratie waarbij de pasfoto uit een Nederlands paspoort wordt gelezen.
Alle identificatie documenten zijn beveiligd met BAC: Basic Access Control. Om de gegevens te ontsleutelen moet er een decryptie sleutel worden gegeneerd. Hiervoor zijn de volgende gegevens nodig: document nummer, geboortedatum en vervaldatum. Na het invoeren van deze gegevens kan het paspoort worden uitgelezen.
De gebruiker kan zichzelf vervolgens identificeren aan de hand van een selfie. De selfie wordt vergeleken met de pasfoto van het paspoort. Indien de match hoog genoeg is, wordt de gebruiker ingelogd.