Fiets Fanaat

Obduro heeft in September 2013 een competitie van het ICT Innovatie Platform Intelligente Communicatie (IIPIC) gewonnen. Het vraagstuk van de competitie was het verminderen van CO2-uitstoot op een slimme manier.

Uiteindelijk is de app 'Fiets Fanaat' hier uit voortgekomen. De Fiets Fanaat app houdt elke trip die je maakt bij, en bepaalt aan de hand van de trip gegevens of het om een fiets trip gaat. Het bijhouden van de trips gebeurd door middel van het Mobidot platform. Gebruikers worden beloond indien ze veel fietsen.

Gebruikers kunnen doelen aanmaken en bekijken hoe ver ze gevorderd zijn met dit doel. Er is ook een lijst waarin alle trips die gemaakt zijn te zien zijn. Na het klikken op een trip in de lijst wordt de afgelegde route getoond in Google Maps.

In het hoofdscherm ziet de gebruiker meteen de laatste fiets trips die hij/zij heeft gemaakt. Het doel, en de voortgang naar dit doel is ook te zien. Via de ActionBar kunnen nieuwe doelen worden toegevoegd.
Als je op een fiets trip klikt in de lijst, opent dit trip overzicht scherm. De gefietste route wordt getekend op Google maps.
Een popup om een nieuw doel toe te voegen.
Het wijzigen van een doel kan door op de spinner/dropdown te klikken.